Начин на приготвяне
Нарежете на ситно моркова с чушката и лука и ги сипете в тенджера с малко олио. Задушете зеленчуците до омекване и прибавете измития и нарязан киселец.
Разбърквайте от време на време и когато киселецът омекне, поръсете с червения пипер.
Добавете смлените домати, гответе за 5-6 минути и налейте топла вода в тенджерата.
Овкусете със сол и варете зеленчуковата супа за около 15 минути. Начупете вътре фидето и когато омекне, свалете от огъня.
Когато се охлади леко я застройте с разбитото в кисело мляко яйце. Темперирайте внимателно застройката, за да не се пресече.
Поръсете с прясно смлян черен пипер супата и разпределете в купички за сервиране.
Супата с киселец, фиде и домати е готова.