Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова Супа»Супа с киселец, фиде и домати

Супа с киселец, фиде и домати

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Супа с киселец, фиде и домати
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
29/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Зеленчуковата супичка е пълна с витамини, а това е само една от причините, заради които си заслужава да я хапвате често, често"

Необходими Продукти

  • киселец - 200 грама
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 1 зелена
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • домати - 2/3 к.ч. (смлени)
  • фиде - 2 - 3 топки
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • яйца - 1 брой
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно моркова с чушката и лука и ги сипете в тенджера с малко олио. Задушете зеленчуците до омекване и прибавете измития и нарязан киселец.

Разбърквайте от време на време и когато киселецът омекне, поръсете с червения пипер.

Добавете смлените домати, гответе за 5-6 минути и налейте топла вода в тенджерата.

Овкусете със сол и варете зеленчуковата супа за около 15 минути. Начупете вътре фидето и когато омекне, свалете от огъня.

Когато се охлади леко я застройте с разбитото в кисело мляко яйце. Темперирайте внимателно застройката, за да не се пресече.

Поръсете с прясно смлян черен пипер супата и разпределете в купички за сервиране.

Супата с киселец, фиде и домати е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: