Начин на приготвяне
Полейте лимоновите корички с рома и оставете да се накиснат. С помощта на миксер разбийте яйцата около 4 мин. Сипете сол и захар към тях.
Смесете смлените ядки с коричките, сипете ги в сместа с яйцата и леко разбъркайте. Добавете бакпулвера и подправките и оставете настрани.
В тава постелете хартия за печете и наредете меденките, които се оформили от сместа директно върху хартия с лъжица, на разстояние една от друга.
Оставете вкусните сладки да постоят за час. Печете ги на 150 градуса за 15-18 мин. Оставете ги да изстинат, щом са готови.
Ще разберете, че безглутеновите сладки са готови, ако пружинират при допир, а не са твърде или пък прекалено меки.
Немските меденки Лебкухен съхранявайте в хладилник в затворен съд. Може да ги поднесете с шоколад или друго по избор.