Начин на приготвяне
Лукът, чесънът, доматът (обелен), тиквичката и стръковете целина се смилат заедно с олиото.
Слагат се в тенджерка и се задушават с малко сол за 5 минути.
През това време се обелват и нарязват на малки кубчета морковите и се добавят към останалите смлени зеленчуци.
След две минутки се слагат почистените от перца и мъхчета пилешки крилца, разделени на две части (малкото бутче и крайната част на крилото).
Огънят се увеличава, за да се запържи леко месото.
Налива се обилно количество вода, да покрива добре крилцата. Слагат се и вегетата, кориандъра, магданоза (накълцан), сол, шарена сол и пипер.
Чорбата с пиле се оставя да ври до готовност на пилешкото - около 35 минути.
Накрая се слага и ориза и той ври още 15 минутки.
Долива се вода колкото е нужно.
Селската чорба се застройва с разбитите с кисело мляко жълтици и се поднася гореща.
Хапнете си вкусно с тази богата пилешка чорба с ориз и тиквички.
Коментари