Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Богата пилешка чорба с ориз и тиквичка

Богата пилешка чорба с ориз и тиквичка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Богата пилешка чорба с ориз и тиквичка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7
"Обогатяваме пилешката чорба с тиквичка и ориз, за да ни е още по-вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 550 г
  • домати - 1 бр. среден размер
  • целина - 2 стръка
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • лук - 1/2 глава
  • тиквички - 130 г
  • магданоз - 4 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • ориз - 4 шепи
  • кориандър - 1 ч.л. сушени листа
  • шарена сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. фино смлян
  • олио - 60 мл.
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л. с връх
  • вегета - 1 с.л. зеленчукова подправка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът, доматът (обелен), тиквичката и стръковете целина се смилат заедно с олиото.

Слагат се в тенджерка и се задушават с малко сол за 5 минути.

През това време се обелват и нарязват на малки кубчета морковите и се добавят към останалите смлени зеленчуци.

След две минутки се слагат почистените от перца и мъхчета пилешки крилца, разделени на две части (малкото бутче и крайната част на крилото).

Огънят се увеличава, за да се запържи леко месото.

Налива се обилно количество вода, да покрива добре крилцата. Слагат се и вегетата, кориандъра, магданоза (накълцан), сол, шарена сол и пипер.

Чорбата с пиле се оставя да ври до готовност на пилешкото - около 35 минути.

Накрая се слага и ориза и той ври още 15 минутки.

Долива се вода колкото е нужно.

Селската чорба се застройва с разбитите с кисело мляко жълтици и се поднася гореща.

Хапнете си вкусно с тази богата пилешка чорба с ориз и тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Много вкусна чорбичка стана!!!
18.05.2022 21:48
1
1
Покажи всички подкоментари