Начин на приготвяне
Разполовете двете тиквички, издълбайте половинките с лъжичка, добре осолете с хималайската сол.
Оставете да се отцеди водата, малката тиквичка нарежете на ленти с белачката, също я овкусете със сол.
Когато отцедите водата добавете към лентите балсамов оцет, щипка захар, зехтин и ситно нарязан копър. Ако обичате вкуса на чесън можете да добавите малко на прах за аромат, оставете да се мариноват, след което ще използвате за гарнитура или само декорация.
Отцедените половинки прехвърлете в тава, намазана с олио, сложете да се запекат във фурната, в купичка настържете кашкавала, сиренето и разбийте с едното яйце.
Нарежете странджанския дядо на малки парчета. Извадете тиквичките от фурната във вяка част чукнете по едно яйце, подредете парченца от дядото и покрийте отстрани със сместа от кашкавала.
Върнете във фурната за кратко запичане, нарежете копър на ситно и поръсете всяка порция. Това е едно уникално вкусно предястие, с което можете да очаровате гостите си.