Печен пълнен заек в гювеч

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Печен пълнен заек в гювеч
Снимка: Христинка Колева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
"Ако ни кажете, че не обичате заешко, това значи със сигурност, че още не сте опитвали вкусното месце - няма друг вариант"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • карантия - заешки дреболии
  • сланина - 150 г
  • краве масло - 100 г
  • ориз - 100 г
  • лук - 1 бр.
  • гъби - 250 г
  • тарус
  • бира - 250 мл
  • магданоз
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осолете целия заек.

Задушете нарязания на дребно лук заедно с дреболиите и гъбите в тиган с малко мазнина за няколко минути.

Щом поомекнат, изсипете вътре ориза и го залейте с около 200 мл вода.

Овкусете плънката заедно с подправките без червения пипер.

Напълнете заека след това с изстиналата плънка и зашийте отвора с помощта на конец и игла.

Направете прорези на заека с остър нож и вътре сложете парчета осолена сланина.

Сложете пълнения заек в глинен гювеч, намажете го масло и червен пипер и го залейте с бирата и малко вода.

Печете го на около 250 °C в началото, а след това намалете градусите на 180 °C.

Сервирайте този печен пълнен заек в гювеч със свежа салата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: