Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Свинско със зелен лук, ориз и спанак

Свинско със зелен лук, ориз и спанак

Свинско със зелен лук, ориз и спанак
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Желаем ви прекрасен апетит със свинското с ориз и зелении - знаем, че ще бъде такъв"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • кромид лук - 1 глава стар
  • зелен лук - 1 връзка
  • спанак - 2 шепи
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • черен пипер - 1 щипка смлян
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки и го задушете в дълбок тиган с малко мазнина.

Добавете почистения зелен и кромид лук.

Щом омекнат свинските хапки, добавете измития ориз заедно с 1 ч.ч. вода.

Разбъркайте всички продукти и ги овкусете с черен пипер, червен пипер, сол и джоджен.

Настържете домата на едро ренде и заедно с нарязания на дребно спанак го добавете към останалите продукти.

Преместете всички продукти след това в голяма тава, налейте още 2 и 1/2 ч.ч. вода и я сложете във фурната на около 190 °C до готовност на ориза и месото.

По желание оризът на фурна се сервира с кисело мляко.

Свинското със зелен лук, ориз и спанак е много вкусно.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусна Класика!
11.03.2024 22:14