Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Индийски плоски питки Чапати

Индийски плоски питки Чапати

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Индийски плоски питки Чапати
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
7
"Вече обмисляте ли с какво да напълните индийските плоски питки, защото ние да"

Необходими Продукти

  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 250 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • вода - 180 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера и солта и ги изсипете в голяма купа.

Налейте леко топлата вода и добавете зехтина.

Замесете меко тесто и го завийте с прозрачно фолио. Оставете го настрана за около 1 час.

След това го разделете на няколко еднакви топчета, които разточете върху набрашнен плот едно по едно на тънка кора с дървена точилка.

Печете вкусните малки питки в тиган на умерена температура и от двете страни.

По желание след това може да ги намажете със зехтин.

Индийските плоски питки Чапати са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: