Начин на приготвяне
Стоплете водата до телесна температура и я сипете при двата вида брашно и солта. Добавете маслото и олиото и замесете гладко тесто. Ако работите с него на ръка, месете го 10-15 минути, а с кухненски робот 4-5 минути.
Оформете на топка, намажете с олио и поставете в купа като завиете със стреч фолио. Така тестото трябва да остане известно време, за да се отпусне и не бъде жилаво.
Докато това стане, се заемете с останалото.
Накълцайте си кориандъра (или магданоз), розичките от карфиол смелете в блендер. Отделяйте си ги в различни съдове.
В блендера след карфиола смелете чесъна, джинджифила и чили чушката. Тъй като после ще добавим и кайенски пипер, преценете дали няма да ви е прекалено люто и ако не сте любители, заменете чилито с 1/2 обикновена зелена чушка.
В тиган на слаб огън 60 градуса сложете пречистеното масло Гхи, чесъна с джинджифила и чушката. Гответе две минути, добавете кайенския пипер, кимиона щипка сол и карфиола.
Вдигнете с една-две степени котлона (80 градуса) и запържете всичко за 5 минути.
Готовата плънка прехвърлете в цедка и оставете да изстине. Чак тогава към нея прибавете кориандъра и разбъркайте.
Отпусналото се тесто разделете на 6 еднакви парчета. Всяко от тях разточете на тънка кора и в средата и слагайте по две лъжици от карфиола. Сгъвайте навътре тестото и запечатайте.
За да изтъните питките, минете отгоре с точилка или разтегляйте с пръсти. Не се притеснявайте, че плънката ще излиза на места.
Изпечете или по-скоро изпържете тънките плоски индийски питки с карфиол в загрят на умерен огън тиган, с по две лъжици масло- ги на всяка.
Поднесете ароматните плоски питки и задължително консумирайте докато са топли.
Добър апетит!