Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Плоски питки за дюнери

Плоски питки за дюнери

Плоски питки за дюнери
Снимка: Елена Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Вие избирате с какво да ги напълните, ние ще ви покажем обаче как да приготвите най-вкусните питки за дюнери"

Необходими Продукти

  • вода - 400 мл топла
  • брашно - 4 ч.ч.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л. или зехтин
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 1 пакетче, суха, за хляб
  • олио - за намазняване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От указаните продукти се замесва тесто, което се оставя да отдъхне за десетина минути.

След това се разделя на топчета според големината на тигана, в който ще се пекат дюнер питките.

Всяка топка се разточва на кръг и се печете от двете страни в загрят и леко намалсен тиган.

Готовите плоски питки за дюнери е добре да се покрият с чиста кърпа за кратко, за да запазят мекотата си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: