Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Средиземноморски плоски питки

Средиземноморски плоски питки

Средиземноморски плоски питки
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Поднесете плоските питки с каквото хапване ви се иска - основно или разядка"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г за пици
  • вода - 150 мл студена
  • сол - 1/2 ч.л. морска
  • зехтин - 2 с.л.
  • сода - 1 щипка
  • оцет - 1/4 ч.л.
  • риган - 2 щипки сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме солта във водата и разбъркваме.

Пресяваме брашното в купа и в средата сипваме солената вода и зехтина, а след това и смесената с оцета сода.

Размесваме и добавяме сушения риган.

Омесваме меко тесто и го разделяме на 6 топчета. Разточваме ги върху набрашнен плот.

Загряваме тефлонов тиган на котлона и изпичаме всяка плоска питка за по 2 минути от всяка страна.

Сервираме нашите средиземноморски плоски питки с любими сосове, плънки, дипове и ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: