Ориз с яйца и зелен лук

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Ориз с яйца и зелен лук1 / 2
27/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Лесно е и става за минути- как да не го приготвите още днес"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • ориз - 1.5 ч.ч.
  • лук - 4 стръка пресен - перата
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лимони - 2 ч.л. сок
  • брашно - 2 с.л.
  • вода - 8 ч.ч. топла
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и добавете ситно нарязаните пера лук. Запържете за кратко и добавете малко вода, за да задушите лука. Сложете измития ориз и запържете за 2-3 минути, докато стане стъклен, след това подправете със сол и черен пипер и залейте с водата.

Когато ястието кипне, сложете лимоновия сок и чукнете яйцата едно по едно, без да бъркате. Оставете ястието 7-8 минути на тих огън, след това внимателно разбъркайте.

Щом оризът се свари, сложете брашното, размито във вода, червен пипер и варете още 3-4 минути. Свалете от котлона. Може да поднесете ястието топло или студено. Поръсете преди поднасяне с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: