Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Постен лимонов кекс с малини

Постен лимонов кекс с малини

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Постен лимонов кекс с малини
Снимка: Рая Андонова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Няма как да откажем такъв разкошен лимонов кекс - невъзможно е"

Необходими Продукти

  • малини - 100 - 150 грама
  • брашно - 275 грама
  • захар - 200 грама
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • вода - 170 мл, студена
  • олио - 100 мл
  • лимонов сок - от 1 лимон, прясно изцеден
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • пудра захар - 150 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Постен лимонов кекс с малини за любителите на веган сладкиши.

В купа се смесват брашното, захарта, бакпулверът, содата за хляб и лимоновата кора. След това се наливат водата, олиото и половината от лимоновия сок. Разбърква се до постигането на хомогенна смес. Накрая се прибавят свежи малинки и се разбърква отново.

Сместа се изсипва във форма за кекс с дупка, застлана с хартия за печене, и се пече в предварително загрята фурна на 165 - 170 градуса до изваждането на суха клечка за зъби.

Когато е готов, плодовият кекс се оставя поне 10 минути още във формата, преди да се извади да изстине изцяло.

За глазурата на сладкиша се пресява пудрата захар и от останалия лимонов сок се добавя малко по малко.

Разбърква се, за да се разтвори захарта. Не трябва глазурата да става прекалено течна, за да не се разтече всичката и да развали вида на кекса с малини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: