Начин на приготвяне
Постен лимонов кекс с малини за любителите на веган сладкиши.
В купа се смесват брашното, захарта, бакпулверът, содата за хляб и лимоновата кора. След това се наливат водата, олиото и половината от лимоновия сок. Разбърква се до постигането на хомогенна смес. Накрая се прибавят свежи малинки и се разбърква отново.
Сместа се изсипва във форма за кекс с дупка, застлана с хартия за печене, и се пече в предварително загрята фурна на 165 - 170 градуса до изваждането на суха клечка за зъби.
Когато е готов, плодовият кекс се оставя поне 10 минути още във формата, преди да се извади да изстине изцяло.
За глазурата на сладкиша се пресява пудрата захар и от останалия лимонов сок се добавя малко по малко.
Разбърква се, за да се разтвори захарта. Не трябва глазурата да става прекалено течна, за да не се разтече всичката и да развали вида на кекса с малини.