Телешки чомлек в гювеч

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Телешки чомлек в гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Готови ли сте за пиршество"

Необходими Продукти

  • телешки джолан - 400 - 500 г с кост
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бахар - 3 зърна
  • дафинов лист - 3 бр.
  • бяло вино - 200 мл
  • масло - 100 г
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд сгорещяваме олиото и изпържваме предварително нарязаното на парчета месо. След това го прехвърляме в глинен гювеч.

Към месото добавяме нарязаните на едро лук, картофи и моркови.

Слагаме и бахара, дафиновите листа, нарязания на ситно чесън, червения пипер и маслото.

Подправяме със сол на вкус. Добавяме и виното и около 200 мл вода и слагаме чомлека в умерена фурна.

Телешкият чомлек в гювеч се готви до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: