Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Семифредо»Семифредо с дюли и пармезан

Семифредо с дюли и пармезан

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Семифредо с дюли и пармезан
Снимка: Yordanka Kovacheva
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
16 мин.
Общо
16 мин.
Порции
8
"Комбинацията от дюли и различни сирена е просто истинска фантазия"

Необходими Продукти

  • сладко от дюли - 350 г или пестил от дюли
  • сметана - 250 г сладкарска, течна, неподсладена
  • белтъци - 3 бр.
  • сок от лимон - 2 - 3 капки
  • крема сирене - 50 г тип Филаделфия
  • пармезан - 100 г (може и Манчего или Грана Падано)
  • ядки - 100 г микс печени орехи, бадеми, кедрови ядки и други по избор
  • захар - 200 г
  • вода - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете водата при захарта и сложете на котлона за около 7-8 минути или докато получите гъст сироп.

Разбийте белтъците на сняг със капките лимонов сок и към тях бавно сипвайте гъстия захарен сироп при непрестанно разбиване за около 5 минути.

Приберете италианския меренг в хладилник.

Разбийте сметаната със крема сиренето на гладко и пухкаво кремче.

Сладкото от дюли или пестил, ако са твърди или дюлите са на парченца, може да се смели в блендер.

Към меренга сложете на части 200 г от дюлевото сладко и разбъркайте.

Добавете сметановия крем и отново се разбъркайте с плавни движения на шпатула.

Тук е момента да сложите и малко пармезан на прах, но другият вариант е да се настърже отгоре при сервиране.

Семифредото прехвърлете в кутия или желана от вас форма с капак. Отгоре разпределете останалото сладко и приберете във фризер за 8 часа

Преди да сервирате разкошното семифредо, оставете го да се отпусне на стайна температура 10 минутки.

Поднасете акомпанирано с печените ядки и поръсено с пармезана, ако не сте го сложили вътре предварително.

За по-добър ефект самото сирене пармезан също може да се замрази и след това да се настърже върху всяка порция от десерта.

Може би за някои от вас ще е странно да съчетават дюлевото скадко със ароматно сирене, но това е класика и ви препоръчвам да опитате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: