Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Традиционно ризото Формаджи

Традиционно ризото Формаджи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Традиционно ризото Формаджи
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
26 мин.
Общо
41 мин.
Порции
4
"Ако вие не отидете в Италия, Италия ще дойде при вас директно в кухнята"

Необходими Продукти

  • бяло вино - 100 мл
  • ориз - 350 г Арборио
  • маскарпоне - 3 с.л.
  • манатарки - 200 г консервирани
  • зехтин - 40 г
  • лук - 2 бр. шалот
  • пармезан - 3 с.л. на прах + за поръсване
  • козе сирене - 50 г
  • гауда - 4 с.л.
  • бульон - 850 мл гъбен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в дълбок тиган накълцания лук с малко сол в зехтин за няколко минути.

Добавете ориза и манатарките и налейте виното.

Бъркайте, докато алкохолът се изпари.

Налейте горещия бульон на няколко порции, като изчаквайте между тях, за да се усвоят от ориза.

Добавете след около 20 минути останалите гъби и изсипете нарязаните сирена.

Разбъркайте добре ризотото с гъби, за да се получи кремообразна текстура.

Разпределете го в няколко порции и по желание го поръсете с още сирена.

Традиционното ризото Формаджи е много вкусно.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: