Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински и пилешки пържоли с лук и гъби

Свински и пилешки пържоли с лук и гъби

Свински и пилешки пържоли с лук и гъби
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"С биричка и салатка се комбинират чудесно тези пържолки"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 3 бр.
  • свински пържоли - 3 бр.
  • олио - 6 с.л.
  • сол
  • соев сос - 3 с.л.
  • гъби - 200 г
  • лук - 2 глави
  • риган - 1 ч.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • горчица - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чесън - 1 к.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете гъбите и лука. Посолете пилешките и свинските пържоли. Смесете в купа чесъна на прах, ригана, соевия сос, горчица и черния пипер. Разбъркайте.

Мариновайте пържолите и ги наредете в гювеч. Наредете между тях гъбите и лука. Полейте с олио месото и добавете бялото вино.

Сложете гювеча в студена фурна и изпечете сочните пържоли за 30 мин. на 220 градуса, после за още 90 мин. на 160 градуса.

Свинските и пилешките пържоли с лук и гъби се допичат в края на печеното без капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: