Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Традиционна сръбска телешка супа

Традиционна сръбска телешка супа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Традиционна сръбска телешка супа5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Бъдете готови и за втора купичка от тази телешка супичка, защото със сигурност ще искате още и още"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г от бут
  • брашно - около 2 с.л.
  • магданоз - 4 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • целина - 100 г корен
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • зеленчукови подправки - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 6 зърна + млян по желание
  • индийско орехче - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки, морковите на едри парчета, а лука и целината на ситно - сложете ги да се варят в около 1 литър и половина вода.

Овкусете ги със сол, дафинов лист, черен пипер и олио.

Добавете към телешката супа нарязания на ситно магданоз, зеленчуковата подправка, индийското орехче и още черен пипер - оставете я да къкри на тих огън.

Запържете брашното и чесъна в дълбок тиган и сипете около 400 мл вода в него - добавете след това тази кашичка към сръбската чорба.

Оставете я да ври още около 10 минути до постигане на желаната гъстота.

Традиционната сръбска телешка супа е много вкусна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: