Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди на тенекия

Миди на тенекия

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Миди на тенекия
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
22/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"И ако нямаш поне един скъп спомен как хапваш пресни миди на теникия, ходил ли си изобщо на море"

Необходими Продукти

  • миди - около 2 кг с черупките, пресни
  • сол
  • за маринатата
  • олио
  • оцет
  • лук - 1 - 2 глави червен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплаквате много добре мидите, почиствате черупките и внимателно отстранявате мустачетата, които стърчат от тях.

Нагрявате тенекията на открит огън, след което слагате пресните миди и печете много за кратко - само за няколко минути, докато не се отворят черупките.

Мидите се прехвърлят в подходящ съд, заливат се с марината от олио, оцет, сол и ситно нарязан лук в съотношение спрямо вкуса ви.

Мидите на тенекия се поднасят задължително с ледено студена бира!

Източник: Desislav Alexandrov от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: