Пай с мътеница

Korisnik#244021Korisnik#244021
Готвач
6616842
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пай с мътеница
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Не отказваме покана за кафе, когато знаем, че този пай с мътеница се сервира с кафето"

Необходими Продукти

  • захар - 300 г + 3 с.л.
  • брашно - 150 г + 3 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • краве масло - 230 г
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 1 шушулка
  • мътеница - 240 мл
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто за пай от 150 г брашно, 1/4 чаена лъжичка сол, 3 супени лъжици захар, 50 мл студена вода и 115 г студено масло, нарязано на кубчета.

Оформете във форма за пай с диаметър 22 см.

Разбийте останалата захар с яйцата, добавете мътеница, лимонов сок, ванилията, чаената лъжичка сол и комбинирайте.

Добавете 3 супени лъжици брашно и разтопеното масло и разбъркайте всичко добре.

Сместа за вкусния пай се изсипва върху тестото, след което се пече 10 минути при 200 градуса.

След това намалете температурата до 180 градуса и печете пая с мътеница още 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: