Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Конча - мексикански питки

Конча - мексикански питки

Korisnik#244021Korisnik#244021
Готвач
6616842
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Конча - мексикански питки
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Вкусни сладки питки от мексиканската кухня"

Необходими Продукти

  • мая - 1 кубче
  • брашно - 625 г
  • захар - 185 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 480 мл
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • краве масло - 215 г
  • яйца - 2 бр.
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте маята с 2 супени лъжици хладко мляко. Изсипете пресятото брашно (500 г) в по-дълбок съд, добавете 60 г захар, сол, мая, яйца и разбъркайте с миксер.

Постепенно добавете млякото и ваниловия екстракт. Добавете 90 г масло и бъркайте 10 минути - докато се получи гладко тесто. Покрийте с фолио и оставете за 2 часа.

Оваляйте топки от тестото и ги подредете върху хартия за печене, след което ги сплескайте с пръсти.

Добавете 125 г захар към 125 г масло и разбъркайте с миксер. Добавете 125 г брашно и разбъркайте добре. Разбъркайте какаото.

Разточете тестото на тънко, след което изрежете кръговете на повърхността като питки в тава за печене.

Поставете всеки кръг върху плоските питки, след което изрежете с нож.

Печете 20-30 минути на 180 градуса.

Сервирайте Конча - мексикански питки топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: