Супа с грах и пилешко

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Супа с грах и пилешко
Снимка: Boki Lazic
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"И вие ли обожавате супичка с пиле и зеленчуци?"

Необходими Продукти

  • пресен грах - 500 г
  • лук - 1 глава
  • картофи - 1 бр.
  • алабаш - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка корени и листа
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • готварска сметана - 75 мл
  • пилешки бутчета - 2 бр. цели
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете бутчетата в тенджера и ги сварете. Извадете ги и ги оставете да изстинат.

Свалете месото от костите и го върнете във водата.

Задушете лука в олио. Картофа, алабаша, корена от магданоза и моркова нарежете на кубчета. Прибавете зеленчуците към лука и задушете.

Прибавете зеленчуците във водата с месото. Варете 20 минути. Овкусете с подправките и сметана за готвене и гответе пилешката супа още 10 минути.

Накрая прибавете нарязан на ситно магданоз.

Да ви е сладко!

Супата с грах и пилешко е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: