Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибно филе в червен сос

Рибно филе в червен сос

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Рибно филе в червен сос
Снимка: Boki Lazic
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Предложението за днешния обяд - който го сготви, ще получи харесване от нас"

Необходими Продукти

  • рибно филе - 500 г по желание
  • зехтин
  • лук - 1 глава
  • чушки - 3 бр. /2 зелени + 1 червена/
  • доматено пюре - 400 г
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чили - 1/4 ч.л.
  • магданоз - 1 ч.л.
  • маслини - 10 бр. черни
  • ориз - за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете рибните филета в малко зехтин и оставете настрана.

В същия голям тиган задушете лука, червената и зелената чушка, чесъна. Прибавете доматеното пюре, маслините и оставете да се задушава. Прибавете дафиновия лист.

След 10 минути прибавете и филетата. Подправете и разбъркайте добре рибата със сос. Преди края на готвенето поръсете с магданоз.

Сервирайте рибното филе в червен сос с ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: