Телешки бут с печени картофи

Ivana MirkovićIvana Mirković
Чирак
2310112
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Телешки бут с печени картофи
Снимка: Ivana Mirković
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"От нас телешки бут с картофи от фурната, а от вас виното"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • телешки бут - 500 г
  • розмарин - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • пиперна смес - 1/2 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • доматен сок - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете доматения сок в кръгла тава. Обелете картофите и ги нарежете по дължина, след което го поставете в тавата.

Поръсете с две супени лъжици зехтин и розмарин, след което разбъркайте.

Нарежете телешкото на пържоли, разбийте с чук, поръсете със смес от сол и черен пипер и намажете с малко горчица.

Подредете телешките пържоли върху картофите, след това печете около час на 200 градуса.

Сервирайте телешкия бут с печени картофи със сезонна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: