Шоколадов мус с крема сирене

MirellaMirellaНовак
26/11/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 686
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и шоколадът се поставят в сух съд, след което се разтопяват на водна баня. Яйцата се чукват едно по едно и белтъците внимателно се отделят от жълтъците.

Белтъците се смесват със захарта и се разбиват на твърд сняг. Разтопяваме маслото и шоколада на водна баня. Жълтъците се разбиват добре, след което към тях постепенно се добавя и крема сиренето.

Бърка се до получаването на гладка смес. Към жълтъчната смес постепенно се добавят и шоколадът, и маслото при непрекъснато бъркане.

Последно се добавят и белтъците, като сместа се разбърква внимателно с дървена лъжица. Готовият мус се разпределя в подходящи съдове (чашки, купички) и се охлажда в хладилник. Преди поднасяне може да се украси с листенца прясна мента.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар