Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Фрикасе»Най-лесната и бърза пилешка каша с бутчета

Най-лесната и бърза пилешка каша с бутчета

Най-лесната и бърза пилешка каша с бутчета
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Името на тази рецепта ви подсказва, че тази пилешка каша ще се сготви много бързо и лесно"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • брашно - 100 г
  • вегета - 1 с.л.
  • олио - 100 мл
  • моркови - 1 бр.
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пилешките бутчета, морковите обелваме и измиваме много добре.

В дълбок съд поставяме бутчетата заедно с моркова, който сме нарязали на четвъртинки, и оставяме да се варят в подсолена вода.

Когато са готови, вадим бутчетата и оставяме водата, в която са се варили, да се охлади.

В съд изсипваме малко олио и поставяме на котлона, като изчакваме да се загрее.

Прибавяме към него брашното и го запържваме.

Добавяме и вегетата, солта и водата, която оставихме да се охлади.

Накрая прибавяме и пилешките бутчета. Оставяме на тих огън, докато се получи фрикасето.

Когато е почти готова, поръсваме и с чубрицата.

Най-лесната и бърза пилешка каша с бутчета е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: