Чийзкейк Червено кадифе

Чийзкейк Червено кадифе
Снимка: Росица Петрова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Чийзкейк Червено кадифе, който всеки би искал да пробва и да си запише рецептата, така че давайте"

Необходими Продукти

  • блат
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • олио - 40 мл
  • кисело мляко - 60 г
  • сода - 1/2 ч л.
  • бакпулвер - 1/2 ч л.
  • брашно - 100 г
  • какао - 8 г
  • червена боя - сладкарска
  • крем
  • крема сирене - 200 г
  • заквасена сметана - 250 г
  • сладкарска сметана - 150 мл
  • пудра захар - 5 с.л.
  • желатин - 10 г
  • малини - 150 г
  • за декорация
  • ягоди
  • малини
  • боровинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите този чийзкейк, първо е необходимо да приготвите блата.

Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар с миксер на високи обороти за няколко минути. Сместа трябва да увеличи двойно обема си. След това добавете олиото.

Смесете киселото мляко със содата и разбъркайте. Добавете и тях.

Пресейте брашното, какаото и бакпулвера и ги добавете и тях, заедно със сладкарска червена боя. Ползвах суха боя, но най-добър червен цвят се получава с гел боя.

Застелете тава със свалящ се борд 22-24 см и разпределете равномерно сместа за блата.

Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за 15-17 минути, до суха клечка.

След изпичане извадете блата от формата, премахнете хартията и оставете да се охлади напълно върху решетка.

През това време си пригответе крема.

Накиснете желатина в 30-40 мл студена вода за 10 минути.

Крема сиренето и заквасената сметана е добре да са със стайна температура, а сладкарската сметана добре охладена.

Щом желатинът набъбне го сложете в съд на водна баня, докато се втечни. Оставете леко да се охлади.

В купа смесете крема сиренето и пудрата захар. Разбийте до получаване на гладък крем. Прибавете заквасената сметана и отново разбъркайте. След това добавете желатина. Разбъркайте до хомогенност.

В друга купа разбийте сметаната с миксер до меки връхчета. Прибавете я на части към сместа за крема бъркайки внимателно с шпатула, с плавни движения отвън навътре.

Във формата, в която сте пекли, поставете охладения блат и наредете върху него пресни малини. Покрийте всичко с крем и сложете в хладилника за един час.

След това декорирайте с пресни плодове и отново върнете в хладилника за още 2 часа.

След това може да се насладите на този свеж и вкусен чийзкейк Червено кадифе.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: