Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Пържоли – сарми с кисело зеле

Пържоли – сарми с кисело зеле

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пържоли – сарми с кисело зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свински котлети - 8 бр. (без кост)
  • кисело зеле - 1 бр.
  • пушени гърди - 300 г
  • черен пипер
  • сол
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • мас
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се начуква добре, поръсва се с черния пипер и солта. От зелката се отделят големите листа и във всеки лист се завива по един котлет.

Останалото зеле се нарязва на дребно и се сипва в намазана с мас тава. Върху него се нареждат половината от пушените гърди, нарязани на тънки ивици.

Нареждат се сармите, покриват се с останалата част от гърдите и няколко листа от зелето. Залива се със зелевия сок и още толкова вода. Пече се в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Боби
Боби
Правил съм тази рецепта. Месцето става много крехко,ох олигавих се като се сетя.Опитайте
13.12.2013 15:02