Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Селски сарми с кисело зеле

Селски сарми с кисело зеле

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Селски сарми с кисело зеле1 / 2
23/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Гарантираме, че толкова вкусни селски сарми с кисело зеле не сте опитвали"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр. (по - голяма)
  • телешко месо - 500 г
  • свинско месо - 250 г
  • сланина - 200 г
  • наденица - 200 г
  • свинска мас - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр
  • ориз - 1 к.ч.
  • яйца - 2 бр
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяте 25-30 зелеви листа, а останалото зеле нарязвате на ситно. Прекарвате през месомелачка месото, наденицата, половината от сланината, моркова и 1 глава лук. Задушавате ги няколко минути в собствената им мазнина.

Отделно задушавате в маста останалия ситно нарязан лук и ориза, а като поизстинат прибавяте яйцата, червения и черния пипер и съвсем малко сол. Омесвате и свивате в зелевите листа сарми.

Покривате дъното на широка тенджера с отделената сланина, която сте нарязали на ситно. Нареждате отгоре сармите, заливате със зелевия сок и 1-2 ч.ч. гореща вода, притискате с плоска чиния и варите около час на тих огън, като от време на време прибавяте по малко гореща вода.

Изпържвате нарязаното зеле в малко мазнина, поръсвате го с черен пипер и го прибавяте към сварените сарми. Оставяте готовото ястие да престои захлупено 1-2 часа и едва тогава поднасяте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: