Пържоли с кисело зеле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пържоли с кисело зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кисели зелки - 2 бр.
  • пържоли - 2 кг (свински)
  • червен пипер
  • черен пипер
  • симион
  • мас
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате зелето на ситно и го слагате в глинен съд с широк отвор, поръсвате с червен пипер и слагате свинска мас.

Заливате с малко вода и оставяте във фурната да се пече. През половин час го разбърквате и печете, докато стане препечено отвсякъде.

Начуквате пържолите и ги посолявате, поръсвате с черен пипер и кимион и ги изпичате на скара.

Малко преди да извадите зелето от фурната, нареждате пържолите върху него и довършвате печенето.

Сервирате ястието горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: