Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Пуешки сарми с кисело зеле

Пуешки сарми с кисело зеле

IvankaIvanka
Новак
2524131k
Пуешки сарми с кисело зеле1 / 2
17/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • пуйка - 1 кг. (месо)
  • кисело зеле - 1.5 кг
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме месото на пуйката и го нарязваме на 10 парчета. Задушаваме парчетата в мазнината. Изваждаме ги и поръсваме с червен пипер, черен пипер и сол.

Отделяме 10 по-големи листа от зелката, като останалото зеле нарязваме на дребно и го задушаваме в същата мазнина. В зелевите листа завиваме по 1 парче месо.

Върху задушеното зеле нареждаме сармите, заливаме с вода да се покрият един-два пръста и притискаме с порцеланова чиния. Варим сармите на тих огън докато останат на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: