Начин на приготвяне
Опечете чушките и ги обелете.
Настържете доматите на едро ренде.
Нарежете тиквичката на кубчета.
Запечете лютивите чушки само колкото да се пукнат.
В тиган сгорещете олиото и запържете тиквичката до златисто. Извадете в чиния и в същата мазнина запържете и чушките, предварително нарязани за няколко минути.
След това добавете настърганите домати, щипка захар, черен пипер и сол на вкус и гответе на слаб котлон, докато течността от доматите изври и доматеният сос се сгъсти.
Нарежете 2-3 от лютивите чушки, на които премахнете семената, скилидките чесън и босилека.
Прибавете ги към селската гозбата заедно със запържените тиквички.
Оставете на котлона още 5 минути, за да се смесят вкусовете на чушчената манджа.
След това махнете от котлона и поръсете ястието с нарязан пресен магданоз.
Поднесете вкусната пикантна гозба с тиквички и чушки с резен сирене и няколко маслини.
Добър апетит!