Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени чушки»Гозба с пържени зелени чушки

Гозба с пържени зелени чушки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Гозба с пържени зелени чушки
Снимка: marcheva14
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Ето защо обожаваме лятото и неговите ароматни и вкусни предложения - любима селска гозба"

Необходими Продукти

  • чушки - 4 бр. месести, зелени
  • олио - 80 - 100 мл
  • кисело мляко - 200 г гъсто
  • червен пипер - за поръска
  • сминдух - за поръска
  • сол - на вкус
  • чесън - 1/4 ч.л. сух, или малка пасирана скилида
  • чушки - 1 бр. суха, червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат, обелват се. За удобство могат да се изпекат във фурната, в по-голяма тава, покрита с хартия за печене.

Изпечените чушки се почистват от семките и се нарязват на парчета, примерно една чушка - на четири парчета.

Загрява се олиото и се изпържват нарязаните чушки за 8 минути. Изваждат се в решетъчна лъжица.

Разбива се киселото мляко със скилидата пасиран чесън, добавят се сол на вкус и наситнен копър. Изсипва се в чиния, а отгоре се поставят готовите пържени чушки.

Залива се с няколко лъжица от горещото олио. Поръсва се със стрита суха червена чушка и по избор с малко сминдух.

Източник: cookathouse.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
41
30
20
11
Дай твоята оценка: