Начин на приготвяне
* Грамажът на кайсиите е на обезкостени, а този на зеленчуците е на вече почистени.
Плодовете и всички зеленчуци се нарязват на парченца и слагат в блендер. Добавят се леда, зехтина, оцета, солта и щипка кимион по желание.
Уредът се пуска да мели на максимални обороти за 4 минути, за да се постигне съвършено гладка консистенция.
В случай че гаспачото не е перфектно смляно може да се прецеди през фина цедка, за да стане гладко и фино.
Прехвърля се в кана и се прибира за 1 час в хладилник.
Преди да се сервира, кайсиевото гаспачо се приготвя хрупкав хамон за гарниране.
Тънките слайсове се режат на по-малки парченца или ленти и се запичат на тиган без никаква мазнина. Оставят се да изстинат, да се втвърдят и станат хрупкави.
Разкошното Гаспачо с кайсии се разпределя в чашки или малки купички, поръсва се с хамона и капки зехтин.
Поднася се като свежо предястие в летните дни.
Добър апетит!