Домашни желирани бонбони

Дафне
Дафне
Новак
27/11/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции30-40 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 425
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива с 1/4 ч.ч. студена вода и се оставя около 5 минути, за да набъбне.

Захарта се смесва с 1/2 ч.ч. вода. Продуктите се разбъркват до пълното разтваряне на захарта. Сместа се загрява на силен котлон, без да се бърка. Може само с помощта на четка, предварително натопена във вода, да се оберат стените на тенджерата, за да не кристализира захарта.

Когато захарната смес заври напълно, се отстранява от котлона. Добавя се набъбналият желатин и 1 ч.ч. прясно изстискан лимонов сок и всичко се обърква много добре.

Получената смес се излива в плитка тавичка (около 20х20 см) и се покрива с прозрачно домакинско фолио, след което се прибира поне за 6 часа в хладилник, за да стегне.

Потапяме съда за секунди в топла вода, след което го обръщаме върху чиста повърхност. С помощта на нож или малки формички, които сме нагрели в гореща вода, изрязваме желирани бонбони. По желание може да оваляме бонбоните в кристална захар.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар