Домашни желирани бонбони

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
27/11/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции30-40 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 952
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Бонбони

Начин на приготвяне

Желатинът се залива с 1/4 ч.ч. студена вода и се оставя около 5 минути, за да набъбне.

Захарта се смесва с 1/2 ч.ч. вода. Продуктите се разбъркват до пълното разтваряне на захарта. Сместа се загрява на силен котлон, без да се бърка. Може само с помощта на четка, предварително натопена във вода, да се оберат стените на тенджерата, за да не кристализира захарта.

Когато захарната смес заври напълно, се отстранява от котлона. Добавя се набъбналият желатин и 1 ч.ч. прясно изстискан лимонов сок и всичко се обърква много добре.

Получената смес се излива в плитка тавичка (около 20х20 см) и се покрива с прозрачно домакинско фолио, след което се прибира поне за 6 часа в хладилник, за да стегне.

Потапяме съда за секунди в топла вода, след което го обръщаме върху чиста повърхност. С помощта на нож или малки формички, които сме нагрели в гореща вода, изрязваме желирани бонбони. По желание може да оваляме бонбоните в кристална захар.

Красиво иноксово кръгло плато 40 cм.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Красиво иноксово кръгло плато 40 cм.
15.99 лв.
Виж ››

Красиво и стилно иноксово плато, което ще побере всички вкусни изненади, които сте подготвили за своите гости. Сервирайте смело! Кръглото плато е с високо качество, лесно за употреба, поддръжка и постигане на елегантен вид на трапезата.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар