Начин на приготвяне
Хайверът трябва да е пресен, не бива да е престоял повече от няколко часа след като е изваден от рибата.
Няма значение от каква риба е, става и от морска, и от сладководна риба. Слагате в хайвера 1 ч.л. сол и го оставяте 30 мин. да поеме.
По отношение на сухарите, най-добре става вие да си препечете филийките на половин хляб и да ги оставите една нощ да доизсъхнат, но става и с готови сухари от магазина.
Слагате в съд натрошените сухари, орехите, олиото, чесъна, копъра, оцета, 50 мл вода и 1 ч.л. сол. Смилате във кухненски робот или смилате през мелачка, да стане еднородно.
Когато сте готови със сместа, към нея добавяте и хайвера, който преди това сте оставили за 30 мин да поеме сол.
Разбърквате деликатно вкусната разядка, за да се смеси хайверът с другите продукти. Става уникално мезе за ракия или като допълнение към друго ястие, също и за студени хапки.
Добър апетит с гръцката разядка от хайвер и сухари!