Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хайвер»Гръцка разядка от хайвер и сухари

Гръцка разядка от хайвер и сухари

Marto_86Marto_86
Новак
281094
Гръцка разядка от хайвер и сухари2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Посрещнете гостите си с хубаво вино и тези студени хапки с разядка и сухари"

Необходими Продукти

  • хайвер - 400 г Суров
  • сухари - 300 г
  • орехи - 100 г
  • олио - 120 мл
  • чесън - 1 глава
  • сол - 2 ч.л.
  • копър - 1/2 връзка
  • оцет - 4 с.л.
  • вода - 50 мл /или рибен бульон/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хайверът трябва да е пресен, не бива да е престоял повече от няколко часа след като е изваден от рибата.

Няма значение от каква риба е, става и от морска, и от сладководна риба. Слагате в хайвера 1 ч.л. сол и го оставяте 30 мин. да поеме.

По отношение на сухарите, най-добре става вие да си препечете филийките на половин хляб и да ги оставите една нощ да доизсъхнат, но става и с готови сухари от магазина.

Слагате в съд натрошените сухари, орехите, олиото, чесъна, копъра, оцета, 50 мл вода и 1 ч.л. сол. Смилате във кухненски робот или смилате през мелачка, да стане еднородно.

Когато сте готови със сместа, към нея добавяте и хайвера, който преди това сте оставили за 30 мин да поеме сол.

Разбърквате деликатно вкусната разядка, за да се смеси хайверът с другите продукти. Става уникално мезе за ракия или като допълнение към друго ястие, също и за студени хапки.

Добър апетит с гръцката разядка от хайвер и сухари!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: