Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински вратни пържоли с гъби на тиган

Свински вратни пържоли с гъби на тиган

Marto_86Marto_86
Новак
281094
Свински вратни пържоли с гъби на тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
22 мин.
Общо
57 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свински пържоли - около 800 г вратни, с кост
  • водка - 100 мл
  • домати - 1 бр. среден
  • гъби - 200 г
  • краве масло - 50 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте свинските вратни пържоли със солта, черния пипер, кориандъра и мащерката, оставяте да постоят така 15 мин.

В тиган с незалепващо покритие слагате 3 с.л. олио и запържвате пържолите на умерен огън по една минута от всяка страна.

Наливате 100 мл водка, 150 мл вода, слагате домата, нарязан на четири, както и гъбите.

Слагате капак на тигана и така на умерен огън още 20 мин., като на средата на времето ги обръщате веднъж, докато течността се изпари и се образува сос на дъното на тигана.

Когато изключите котлона, веднага добавяте бучката краве масло и накълцания магданоз към свинското с гъби. Изчаквате да изстине, захлупено с капак.

Добър апетит със свинските вратни пържоли с гъби на тиган!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: