Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Компот»Компот от кайсии с ром

Компот от кайсии с ром

Компот от кайсии с ром
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Колко е хубаво, когато за зимата сте се подготвили с вкусни компоти с кайсии"

Необходими Продукти

  • за 6 буркана по 1 л
  • кайсии - 3 кг
  • вода - 2. 5 литра
  • захар - 0.9 кг
  • ром - 3 ч.л. или 1/2 ч.л. в буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре кайсиите за компота под течаща вода.

Аз не отстраних ципата, но ако искате да я премахнете, направете това:

Поставяме на части от измитите плодове в гевгир и поставяме в продължение на 3 минути в тенджера с вряща вода.

След като се бланшират, потапяме в студена вода и отстраняваме кожата.

Кайсиите нарязваме на половина и изваждаме костилките.

Измиваме си бурканите и нареждаме кайсиите.

В дълбок съд поставяме захарта, водата и оставяме да се вари.

Готовият сироп изсипваме в бурканите при кайсиите.

Добавяме рома също във всеки буркан.

Запечатваме с капачки и стерилизираме компотите за 10 минути .

След като извадим, обръщаме буркана с капачката надолу, докато изстинат всички компоти от кайсии с ром.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: