Руло с шоколад

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Руло с шоколад1 / 3
28/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 5 бр. големи
  • захар - 6 с.л. с връх
  • брашно - 7 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - 2 пак.
  • за крема
  • масло - 150 г меко краве
  • шоколад - 200 грама млечен
  • орехи - 4 с.л. ситно смлени
  • ромова есенция
  • сухо мляко - 3 с.л.
  • пудра захар - на вкус
  • за глазурата
  • шоколад - 100 г млечен
  • сметана - 3 - 4 с.л. течна сладкарска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете яйцата със захарта и ги разбийте на пищна пяна. Постепенно добавете брашното, какаото и ванилията, при непрекъснато бъркане. Получената смес разстелете в предварително намазнена тавичка, дъното на която сте покрили с хартия за печене.

Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност, като се стараете да остане мек и пухкав, а не сух. Горещият блат внимателно се поставя върху кърпа, която е поръсена с пудра захар и внимателно се навива на руло. Оставя се така до окончателното му охлаждане. Едва след това може да го развиете внимателно, за да го намажете с крем.

За крема: Смесете маслото с пудрата захар и разбивайте до получаването на пухкав крем. Добавете ситно натрошените орехови ядки и есенцията. Шоколадът се разтопява на водна баня и докато е горещ се смесва с маслото, след което се добавя към останалите продукти и се разбърква добре. Кремът трябва да е изстинал преди нанасянето му върху блата, в противен случай ще попие в него.

Навийте всичко на руло. Ако изтече малко крем, не се притеснявайте, намажете го по повърхността на рулото. Разнесете охладения крем равномерно върху блата и внимателно го завийте отново на руло.

Шоколaдът за глазурата се разтопява на водна баня заедно със сметаната и се разбърква добре. Готовата глазура се оставя настрана за няколко минути, за да се охлади, след което се нанася равномерно върху рулото. По желание се украсява с настърган шоколад и шоколадови пръчици. Охладете преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

дани
дани
кога и как се слага сухото мляко за него не се споменава при правене то на крема
15.12.2013 08:43
1
1