Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Пикантна подлучена рибена чорба

Пикантна подлучена рибена чорба

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пикантна подлучена рибена чорба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • риба - 400 г (без глави)
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • домати - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • картофи - 4 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • копър
  • люти чушки - 1 бр.
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от костите и от кожата. Филето се нарязва на парченца и се поръсва със сол. Престоява на студено около 2 часа. Приготвя се бульон от кожата и костите и се прецежда.

Към него се добавят олиото, черният пипер, нарязаният лук, картофите, нарязани на кубчета, нарязаните на ситно моркови, нарязаната на кубчета целина и дафиновият лист. Когато картофите са наполовина готови, се добавят настърганите домати и рибата. Вари се на слаб огън до пълна готовност.

Добавя се лютата чушка, нарязана на ситно. Чорбата се наръсва с копъра и се добавя лимоновият сок. Отделно се приготвя оцет със счукан чесън и се поднася към готовата чорба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: