Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Експресно предястие от гриловани рулца от раци

Експресно предястие от гриловани рулца от раци

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Експресно предястие от гриловани рулца от раци
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
27/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Това предястие от гриловани рулца от раци е идея за вкусно мезе, което ще ви спести много време"

Необходими Продукти

  • рулца от раци - 400 г
  • зехтин - 2 до 4 с.л.
  • Дресинг
  • магданоз - 5 стръка, листата
  • орехи - 30 г
  • зехтин - 100 мл
  • сок от лимон - 50 мл или на вкус
  • черен пипер - 3 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рулцата от раци или сурими предоставят чудесна възможност да приготвим бързо и изискано мезе в ситуации, когато имаме неочаквани гости или просто искаме да сложим нещо различно на масата, но то да не ни отнема дълго време в приготовления.

Другото предимство на този продукт, е че е доста по-дълготраен от натуралните морски дарове и в същото време носи морски аромат и вкус, чудесен за чаша бяло вино.

За овкусяване на рулцата пригответе бърз дресинг като накълцате магданоза и орехите на ситно. Смесете със зехтина, прясно изцеден лимонов сок, сол и пипер.

Количеството на дресинга може да бъде и според вкуса ви, така че не е задължително да се съобразявате стриктно с количествата в рецептата.

За гриловане на рулцата от раци загрейте на силен огън грил тиган и го намазнете обилно със зехтин.

Печете от двете страни пръчиците, докато хванат лека коричка и имат тъмни резки, характерни за гриловането.

Извадете и подредете върху две плата рулцата и полейте с дресинга.

Поднесете вкусното предястие за предпочитане топло на момента.

Наистина експресно предястие от гриловани рулца от раци и идея за вкусно мезе, което ще ви спести много време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
40
30
21
10
Дай твоята оценка: