Малък яйчен кекс

Малък яйчен кекс2 / 2
28/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"По желание сервирайте този яйчен кекс с топка ванилов сладолед или домашен конфитюр"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • захар - 1 и 1/3 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч. за кекс
  • ванилия - 2 пакетчета
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме олиото и захарта и разбиваме за 1-2 минути с миксера.

Отделно разбиваме яйцата и ги добавяме към олиото и захарта.

Затопляме леко млякото и сипваме половината в сместа.

Добавяме половината брашно. Разбъркваме.

Добавяме солта, останалото мляко и останалото брашно и продължаваме да разбиваме до еднородна смес.

Изсипваме в правоъгълна форма за кекс, покрита с лист хартия за печене.

Печем нашия яйчен кекс в загрята фурна на 150 градуса за около 40 минути.

По желание може да сервираме млечен сладолед, масло за мазане или домашен конфитюр към готовия Малък яйчен кекс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: