Начин на приготвяне
Загрейте леко прясното мляко, изсипете в него маята и захарта и оставете за 10-15 минути. Разтопете маслото. Пресейте брашното и направете кладенче, чукнете в него яйцата.
Изсипете чаената лъжичка сол, разтопеното масло, сместа от мая и мляко. Замесете меко тесто, ако е нужно, добавете малко брашн, за да не лепне по пръстите.
Месете, докато тестото стане гладко и не лепне. Оставете готовото тесто да втаса в намазнена купа, покрито с фолио. Разточете вече втасалото тесто на кора с дебелина около 0.5 см.
Натрошете сиренето и го разпределете върху половината от кората. Навийте кората, като започнете от страната със сиренето. Полученото руло навийте, намажете с разбит (заедно с 1 супена лъжица олио) жълтък.
Поставете в избраната тава и оставете да втаса (по желание може да направите декоративни разрези с нож).
След като тестото втаса, печете тутманика в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност (около 40 минути).
Малкият тутманик е готов.