Начин на приготвяне
Лещата се почиства и измива много добре.
Изсипва се в тенджера, залива със студена вода и се слага да ври.
След като заври, водата, в която е завряла, се изсипва и се налива нова студена вода.
Прибавя се 3 с.л. олио.
Слага се отново на котлона да ври под капак на средна степен.
Сушените моркови и пащърнак се заливат с 50 мл олио, разбъркват се много добре е се оставят в олио, докато лещата заври.
След като заври, се прибавя сушените моркови и сушения пащърнак, като се разбърква.
Вари се 10 мин, след което се прибавя сушеният праз.
Вари се 20 мин, след което се прибавя червеният пипер и солта.
След като лещата е почти готова, се прибавя чубрицата.
След като се прибави чубрицата, лещата се вари 5-10 мин, котлонът се изключва и тенджерата с леща яхния се оставя върху котлона за 10 мин.
Имате превъзходна яхния от кафява леща с праз и пащърнак.
Коментари