Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щрудел с ябълки и дюли

Щрудел с ябълки и дюли

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Щрудел с ябълки и дюли5 / 5
04/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6-8
"С дъх на есен, щруделът с ябълки и дюли ви очаква у дома - или поне рецептата за него"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр.
  • дюли - 3 бр.
  • кори за баница - 1 пакет фини
  • канела - 1/2 пакетче
  • галета - 1 1/2 к.ч.
  • лимони - настъргана кора от 1 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • масло - 1 к.ч. разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете обелените дюли на едро ренде и ги смесете със захарта, канелата и лимоновата кора. Ябълките отделно се настъргват на едро ренде.

Разгърнете два листа от фините кори, поръсете ги с разтопено краве масло и сложете върху тях от настърганите дюли. Поръсете с галета и настъргани ябълки. Навийте корите на руло. Поставете го в намазнена тавичка.

По същия начин продължете с останалите кори. Залейте щрудела с малко разтопено масло и го изпечете в умерена фурна. Поръсете го с пудра захар, когато изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Милена
Милена
Добавих още малко захар директно върху корите и стана феноменално!
04.11.2017 21:33
Monika Ivanova
Monika Ivanova
ще се опитва,звучи ми перфектно допълнение дюлата към ябълка
11.05.2016 07:00
Румяна
Румяна
Ще я изпробвам.
14.10.2014 11:09