Начин на приготвяне
Почистваме си камбите от дръжките и семената.
Изпичаме ги и ги поставяме в кофа, като затваряме с капак.
Това правим, за да се задушат и обелят по-лесно.
След като са готови, ги оставяме да се отцедят.
Патладжанът изпичаме, обелваме и оставяме да се отцеди.
Доматите измиваме и нарязваме на четвъртинки.
Всички продукти слагаме в голяма тава и с помощта на пасатор пасираме.
Слагаме на котлона и оставяме да ври на бавен огън.
Бъркаме от време на време, за да не загори.
Когато лютеницата намали обема си, добавяме оцета, олиото, захарта и солта.
Варим лютеницата до желаната гъстота.
Пълним бурканчетата затваряме с капачки и ги поставяме в дълбок съд.
Наливаме вода, така че да са напълно покрити, и поставяме на огъня.
Бурканчетата с вкусна селска лютеница от камби се варят за 15 минути, след което сваляме от огъня, изваждаме, обръщаме с капачките надолу и оставяме така, докато изстинат.