Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Вкусна селска лютеница от камби

Вкусна селска лютеница от камби

Вкусна селска лютеница от камби3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
16
"Обичаме селските рецепти, защото са с дъх на родно - точно такава е и тази селска лютеница от камби"

Необходими Продукти

  • камби - 20 кг
  • домати - 12 кг
  • патладжан - 4 кг
  • моркови - 10 бр.
  • олио - 1 л
  • оцет - 300
  • захар - 600 г
  • сол - 200 мл
  • чесън - 2 с.л. счукан
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си камбите от дръжките и семената.

Изпичаме ги и ги поставяме в кофа, като затваряме с капак.

Това правим, за да се задушат и обелят по-лесно.

След като са готови, ги оставяме да се отцедят.

Патладжанът изпичаме, обелваме и оставяме да се отцеди.

Доматите измиваме и нарязваме на четвъртинки.

Всички продукти слагаме в голяма тава и с помощта на пасатор пасираме.

Слагаме на котлона и оставяме да ври на бавен огън.

Бъркаме от време на време, за да не загори.

Когато лютеницата намали обема си, добавяме оцета, олиото, захарта и солта.

Варим лютеницата до желаната гъстота.

Пълним бурканчетата затваряме с капачки и ги поставяме в дълбок съд.

Наливаме вода, така че да са напълно покрити, и поставяме на огъня.

Бурканчетата с вкусна селска лютеница от камби се варят за 15 минути, след което сваляме от огъня, изваждаме, обръщаме с капачките надолу и оставяме така, докато изстинат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: