Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Маринован пържен хек

Маринован пържен хек

Маринован пържен хек
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Чудна рецепта за почитателите на рибните ястия - маринова пържен хек"

Необходими Продукти

  • хек - 400 г замразен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олиo - за пържене
  • зехтин - 2.с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • яица - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изваждаме хека от фризера и го нарязваме на парчета.

Поставяме хека в купа, като към нея прибавяме червен пипер, солта, ригана и зехтина.

Марината, която се получи при смесването на изброените продукти, я изсипваме върху рибата.

Оставяме така за около 4 часа.

В съд си счукваме яйцето и го разбиваме.

Брашното го поставяме в чиния.

След изтичане на времето си вземаме парчетата риба, като я потапяме през разбитото яйце и след това през брашното.

В изсипваме олиото, което трябва да е повече, и оставяме да се загрее добре.

След като и олиото е готово, поставяме парчета и пържим, като обръщаме и от другата страна вкусната пържена риба.

Когато извадим, поставяме върху хартия маринования пържен хек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: